Dashboard | +Follow

McJellyz Tutorialz.


★ Codes I
Title tu, saya main letak je. Anyway, I thought, saya buatlah tuto ne supaya code yang saya senaraikan ne boleh tolong korang edit blog :)
text-align:center;
text-align:left;
text-align:right;
Yang ne untuk kedudukan tulisan korang. Boleh guna untuk kedudukan text post title, sidebar title post, post footer and apa apa lah.
color: #00000;
Ne code color untuk tulisan.
background:url('URLGMBR');
background-color: #000000;
Code untuk background bergambar / bercolor.
border-radius: 15px;
border-top-right-radius: 15px;
border-bottom-right-radius: 15px;
border-top-left-radius: 15px;
border-bottom-left-radius: 15px;
 Code untuk lengkungkan pape, etc blockquote, hujung post body korang.
border:2px solid #000000;
border-top: 2px solid #000000;
border-bottom: 2px solid #000000;
border-left: 2px solid #000000;
border-right: 2px solid #000000;
Codes untuk border.

Saya tak explain sangat apa yang korang patut buat, but korang explore lah. Macam-macam leh buat. Selalu-selalu lah testing kat blog korang. Btw, ne untuk bahagian Edit HTML. Ada lagi, but ni part 1 je baru. Okbai.

P/S : Ne saya buat sendiri -.-

Labels:


- Tutorial List
- Personal Blog

p/s ; This blog is for tutorials only.
p/s(ii) ; I'm more active on my personal blog.