Dashboard | +Follow

McJellyz Tutorialz.


★ Tips Penggunaan Fonts Di Blog Anda.
sho cute :3
Hello , hi and heyyaaaa peeeps. Harini saya mahu share tips sama kamu-2 semua tentang penggunaan fonts di blog korangg. Saya nak tekankan penggunaan fonts di bahagian Post Title & Sidebar Title .

Okay first of all, saya suggest korang jangan guna fonts Lemons Can Fly pada post title korang. Why? Sebab kalau tulisan tu korang nak bagi dia nampak besar, kena atleast 40+ kan? Sebab font dia kecik, kan? Jika korang ubah dekat code, kat computer lain yang tak download font Lemons Can Fly akan nampak tulisan Times New Roman atau Arial yang besauuuuu. Saya syorkan korang guna fonts yang sedia ada dalam komputer. Macam saya sekarang guna font Kristen ITC.

Kat Sidebar title pun sama, kalau boleh guna gambar, lagi senang. Takpun, blog korang kalau boleh jangan pakai font yang didownload. Sebab taktau kalau komputer lain ada ke tak font tu. Sooo tujela eh? Saya harap korang faham :3 

Lepasni saya tulis tips untuk buat cursor sendiri pula. Till then, adios fellas and happy blogging :D
Kalau nak tutorial, comment lah di post ni. Esok kalau saya rajin insyaAllah saya buat. Jangan lupa LIKE. Hihi. Okbaiii :)

Labels:


- Tutorial List
- Personal Blog

p/s ; This blog is for tutorials only.
p/s(ii) ; I'm more active on my personal blog.