Dashboard | +Follow

McJellyz Tutorialz.


★ To : Ewyra's ( ewyrathesimplegurls.blogspot.com )
Hey nana ! nyh nak tnye camne nak tkr header blog kalo gune template denim hah ? bole tlg tak . thanx !
Saya dah tengok blog awak. Maksud awak nak buang biru-2 tu ke? Saya tak faham sgt soalan awak, tapi saya tengok bahagian biru tu mmg awak kena buang kalau nak nampak elok sikit eh? :D
Dashboard > Design > Edit HTML. Cari code :
/* Variable definitions
Pastu scroll ke bawah sikit , ada code permulaan dia macam ni ,
<Variable name="headerBgColor"
Dia nombor dua dari Variable Definitions tu :)
Ni contoh dia ,

Dalam kotak merah yg saya kata "ni code yg saya cakap tu" tuu , gantikan dengan code ni.
<Variable name="headerBgColor" description="Page Header Background Color"
type="color" default="transparent" value="transparent">
<Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
type="color" default="#ffffff" value="#ffffff">
<Variable name="headerCornersColor" description="Page Header Corners Color"
type="color" default="transparent" value="transparent">
Preview, kalau dah okay semuanya Save je :)
Photobucket

- Tutorial List
- Personal Blog

p/s ; This blog is for tutorials only.
p/s(ii) ; I'm more active on my personal blog.